Drømmeværkstedet  I – Introduktion

– Den bedste del af dit liv starter nu!

Rejsen begynder

Velkommen

Uanset om du har besluttet dig for at følge forløbet for at få klarhed over din livsvision eller for at genopfinde/genopdage dig selv – så giver Lifebook dig redskaberne, klarheden og inspirationen til at flytte dig fra dit nuværende sted i livet – til dér, hvor du ønsker at befinde dig i fremtiden. Præcis lige som over 60.000 elever fra hele verden har gjort før dig.

Sådan fungerer 1. del af Drømmeværkstedet

Lifebook er din egen personlige drejebog, der, et lille trin ad gangen, gør din livsvision til virkelighed. Dette er dén del, man kan kalde “tænke-fasen” og hvor du kommer i stærk kontakt med, hvem du er og hvad du ønsker at få ud af livet. Det er også den del, hvor det er et krav at drømme så stort som muligt. Vi tænker først på de praktiske detaljer senere.

Start med at se videoen herover, der fortæller om Lifebooks begyndelse: Årsag, formål og fremgangsmåde. Derefter starter du fra en ende af: Hver uge vil jeg anbefale at du gennemfører 2 kategorier, der hver starter med en uddybende video, (det kan lyde af meget, men det er en fordel at du gennemgår dem hurtigt, så du ikke får tid til at gå for meget i detaljer – det skal du nok få lejlighed til senere). Inden for hver af de ialt 12 kategorier, skal du nedskrive kategoriens præmis, vision, formål og strategi (jeg går i detaljer senere). Når du efter 6 uger er færdig, vil du sidde med en meget personlig og veldefineret livsvision. Til slut bør du se videoen: REJSEN FORTSÆTTER, der giver dig en idé om, hvad de næste skridt går ud på (Drømmeværkstedet II). Dette er den mere praktisk orienterede del af Lifebook, hvor du forvandler din smukke livsvision til virkelighed – igen – et lille skridt ad gangen.Sådan får du mest ud af dit Lifebook-forløb

  1. Planlæg din Lifebook-tid: Før du starter, så planlæg hvornår du vil arbejde på din Lifebook hver uge. Du skal bruge ca. en time på hver video og en time mere på Lifebook-siderne (en side for hver kategoris præmis, vision, formål og strategi ) – altså ca. 4 tm. pr. uge. Lyt evt. til videoen, når du kører bil, bus, tog, går tur, træner eller laver mad.
  2. Fokusér på fremskridt – IKKE perfektion! Over de næste 6 uger kommer du til at skabe dit første Lifebook-udkast – ikke den færdige version. Så overtænk ikke – og stress slet ikke over at nå frem til et perfekt og definitivt resultat. Vælg i stedet at stole på processen: Den har fungeret for tusinder af mennesker i hele verden.
  3. Gør din Lifebook unik: Forløbet og dets resultat, dvs. din Lifebook, er en stærkt personlig proces/oplevelse – forfattet af dig – og for dig, så gør den til din egen – på din egen måde og i det format du foretrækker – fx som kladde (i starten), ringbind, fotobog, elektronisk/MS Word eller et layout-program.
  4. Bed om hjælp fra mig, fra gruppen på Facebook og/eller spørg nogen om I skal være hinandens ansvarligheds-partner, der kan hjælpe dig, hvis du sidder fast, er uafklaret eller har brug for at blive holdt til ilden.
  5. På siden for hver kategori, vil du kunne downloade en skabelon, inspirerende citater samt relevante fotos. Gør meget gerne private fotos også.
  6. En gang om ugen kan du stille mig personlige spørgsmål om hvad som helst, når jeg holder online Q&A-sessioner i Facebook-gruppen. Se tidspunkterne under “Begivenheder”-fanen øverst på siden.

Hele Lifebook konceptet er opfundet af Canadieren Jon Butcher og originalsproget er derfor engelsk. Konceptet er dog på prøve hér i medlemsskabet for jer stiftende medlemmer. Hvis I bliver lige så begejstrede for konceptet som jeg, vil det blive en fast bestanddel på Midlife Unlimited – derfor er materialet på engelsk – dog med undtagelse af de tilhørende videos.

Jeg ønsker dig en fantastisk rejse! wink

 

Til højre kan du se eksempler på andre kursisters lifebook-designs og herunder kan du downloade noget af Jon Butchers Lifebook til inspiration.

Lifebook Designs til inspiration
0 kommentarer