Midlife Unlimited

– den bedste del af dit liv begynder nu

Hvad er overgangsalderen?

– og hvorfor er det ikke bare en overgang?

Lige som i puberten, er overgangsalderen en ny fase i dit liv, hvor hormoner og alle andre kropsfunktioner forsøger at tilpasse sig den nye situation – nemlig at æggestokkene gradvist ophører med at producere æg – på samme måde som når en virksomhed skal omlægge produktionen og medarbejderne derfor skal oplæres i at bruge andet udstyr, råmaterialer og organisere andre arbejdsgange.

Er udstyret imidlertid slidt, dysfunktionelt, mangler der råvarer eller får medarbejderne ikke den rigtige oplæring, går det ud over slutproduktet.

Men overgangsalderen er mere end en overgang. Det er også en aldringsproces – med turbo. Aldringsprocessen skyldes groft sagt, at kroppen nu nedbrydes hurtigere end den opbygges – med alle de udfordringer dette giver.

Både den hormonelle tilpasning og aldringsprocesserne kan imidlertid påvirkes i både negativ og positiv retning – uanset dit individuelle udgangspunkt, som fx genetik og tidligere livsstil. Formålet med denne hjemmeside er at introducere dig til overgangsalderens udfordringer og muligheder – med videnskaben som fast omdrejningspunkt og med en anerkendelse af, at vi er forskellige.

Jeg er af den overbevisning, at ingen har bedre forudsætninger for – og interesse i – at lære hvordan du kan få det allerbedste ud af dit liv i denne udfordrende fase – ja faktisk hvordan det kan blive den bedste periode af dit liv.

Måske er du én af de heldige, for hvem det vil være nok med små-justeringer – eller det vil kræve en længere rejse, som det har gjort for mig. Uanset hvilken kategori du tilhører, vil der være konkret hjælp, inspiration, personlig rådgivning og fællesskab at hente på min nye medlemsside.

Midlife Unlimited

– en ny platform for kvinder med drømme midt i livet

Ifølge journalist Gitte Høj fra magasinet Liv, er der i øjeblikket ca 400.000 danske kvinder som befinder sig i OA-fasen. Ud af disse, er ca. 80.000 symptomfri. ca. 240.000 har moderate symptomer, mens ca 80.000 har invaliderende symptomer. MEN….

GLÆD DIG!!!! .. For der er snart premiere på et nyt medlemsbaseret online fællesskab for kvinder midt i livet, der er klar til at tage livet til nye højder.

Føler du dig snydt for det gode liv du skulle til at nyde – nu da det endelig er slut med at bruge dine ressourcer på alle andres behov? Kæmper du med at acceptere tanken om en fremtid med smerter, overvægt, nul sex, nul energi, depression, højt blodtryk og støttestrømper?

Måske har du opgivet drømmen om at forfølge din karrieredrøm  –  nu da OA-monsteret har overtaget din krop og hjerne i en grad der gør, at dine nærmeste ikke kan kende dig mere – mindst af alt du selv. Men bare rolig.. monsteret kan tæmmes. Vil du vide lidt mere om den nye platform, så tryk på knappen herunder.

Genetiske faktorer

Det engelske ordsprog “Genes may load the gun, but the environment pulls the trigger” opsummerer fint hvordan du kan have uheldige gen-variationer, som ikke nødvendigvis har en dårlig indflydelse på dit helbred, sålænge du sørger for, at de ikke aktiveres via din livsstil. Er de til gengæld aktiverede, kan du dog heldigvis gøre meget for at deaktivere dem igen.

Visse gener, har i særligt høj grad relevans for din hormonbalance og stressniveau. Uheldige genvariationer og/eller gener, som via livsstilsvalg er bragt ud af kurs vil have kæmpe indflydelse på din livskvalitet og disponering for næsten alle sygdomme i årene op til overgangsalderen – og resten af dit liv. Hormonerne rejser nemlig rundt overalt i kroppen med beskeder til og fra alle celler – herunder kommando-centralen i hjernen.

Hvis du vil vide noget om, hvilke gener, der har stor indflydelse på din hormonbalance og få en indikation på, om de kan være årsag til dine udfordringer, så tilmeld dig mit 5 Dages Forløb. Du kan læse mere hér.

Miljøfaktorer

Miljøfaktorerne udgør det andet grundelement i den kontinuerlige cyklus af påvirkning og reaktion, der sker mellem din krop og alt dét, der interagerer med den.

Det betyder, at din mad, medicin, hormonterapi, indåndingsluft, vand, tanker, oplevelser, sociale relationer osv. har direkte indflydelse på, hvordan dine gener opfører sig. Intet slår dog STRESS!!!

Den gode nyhed er, at selvom du ikke har indflydelse på, hvilke genvariationer, du har arvet, så har du i høj grad indflydelse på, hvilke miljøfaktorer, der skal have lov til at påvirke dine gener i den meget ustabile og sårbare transformations-periode i årerne op til og efter overgangsalderen.

Fx er det vigtigt, at du spiser masser af fødevarer, der indeholder Indol-3 Carbinol, Sulfurafan og Calcium-D-Glucarat samt skærer ned på fødevarer, der indeholder store mængder tyrosin, hvis du har en bestemt genvariation. Det modsatte er tilfældet, hvis du har en anden genvariation.

Hvis du vil lære om din krop i OA og hvordan du kan påvirke dine gener, så du kan få din energi, humør, libido og vægt tilbage, så overvej at blive medlem af midlife-unlimited.com gruppen.

Overgangsalder-faser

Man skelner typisk mellem pre-OA, OA og post-OA. Officielt er man gået i OA, når man ikke har haft menstruation i et år. Så selve OA er altså en meget kort skille-linje (højst 1 år) – sammenlignet med alle de år, der går forud og kommer efter – og som byder på forskellige udfordringer, hvis kroppen ikke er i balance.

Pre-OA begynder typisk 5 – 15 år før æggestokkene nedlægger produktions-faciliteterne og udliciterer produktionesrettighederne til et utal af lokale producenter, dvs cellevæv rundt omkring i kroppen. Post-OA indtræder altså så snart man ikke har haft mentruation i et år – og varer i princippet resten af livet. Det samme gør udfordringerne, hvis man ikke gør noget for at komme årsagen til livs.

Pre-OA er den periode, mange oplever som mest problematisk – fordi hormonudsvingene er større, end kroppen kan nå at tilpasse sig (sig goddag til østrogen-dominans). Kroppens naturlige modus er en kontinuerlig feedforward og feedback-tilstand der konstant forsøger at tilpasse sig de indre og ydre signaler for at opretholde balancen. Det kan dog kræve masser af støtte.
Hvordan, kan du lære mere om hér.

Stress-opbygning

Forestil dig, at du har et tomt glas. Hver gang du udsættes for en stressor, fyldes en lille smule vand i glasset. Glasset var dog nok i forvejen fyldt lidt. Måske var din mor stresset, da hun var gravid med dig? Måske blev du født for tidligt? – og måske har du været ude for traumatiske oplevelser som barn? Selv din blodtype og tarmbakterier betyder noget for, hvor let du stresses – for slet ikke at tale om bestemte genvariationer og kombinationerne af alle disse faktorer og mange mange flere.

Derudover fyldes glasset op af daglige stressorer – fx en uhensigtsmæssig livsstil, allergener, eller din 1. sals lejlighed på Åboulevarden (forurening). Måske har du en autoimmun sygdom eller har taget dig af et kronisk sygt familiemedlem i mange år? For hver gang du tilføjer en ny stressor, vil kroppen reagere med en stadig mere alvorlig stress-reaktion (negativ feedback-loop). På et tidspunkt vil glasset flyde over (udbrændthed eller stress-meltdown), hvis ikke du sørger for at tage toppen af stress-trykket med diverse stresshæmmende strategier – og dem er der heldigvis mange af. Kost og motion, der passer til din type er nogle af de mest effektive strategier. Men intet slår dog faste.

Før, i og efter OA vil hormonproduktionen hos mange kvinder komme så meget ud af balance, at det påvirker alle kropssystemer. Østrogen er et foryngelseshormon, der påvirker alt fra fordøjelsen, afgiftningen, hårvæksten, vægten, søvnen, motivationen, livsglæden og din fornemmelse af, hvem du er.. din personlighed. Men det kan også gøre lige så meget skade, som det kan gavne. Nøgleordet er: BALANCE!

Lær hvordan du kan begrænse dine stressorer og skrue op for dine stress-hæmmere. På mit nye medlems-site kan du ikke bare få alle de redskaber du kan drømme om, men du kan også følge forløb og deltage i online-sessioner med mig personligt, hvor du frit kan få vejledning ift dine udfordringer: Tilmeld dig et af medlemsskaberne hér: www.midlife-unlimited.com

OA på stress-steoider

Hvad har stress og OA med hinanden at gøre?

Stress er en tilstand af ubalance. Den kan finde sted med eller uden din bevidsthed/tanker. Når du er blevet fyret fra jobbet eller gennemgår en skilmisse, er der tankevirksomhed involveret – som påvirker hvordan du oplever situationen. Men når der er ubalance i cellernes stofskifte, er der ingen mental bevidsthed om ubalancen, men det KAN efterhånden påvirke din mentale tilstand og diverse kropsfunktioner – BIG TIME – som tilfældet er med overgangsalderen.

Derudover består stress-systemet af speedere/stressorer og bremsere/stresshæmmere. Og så kan stressorerne bygge op over tid, som et glas, der fyldes – for slet ikke at tale om det uretfærdige faktum, at du kan være født med forskellige stressorer – fx din blodtype, en del genetiske variationer, dit køn, mm.  Men heldigvis er der tusindvis af “håndtag” du kan skrue på for at begrænse stressorerne og bringe stresshæmmere i spil.

Er du Tænkeren eller Amazonen?

Vi har et særligt gen, som kommer i 3 varianter. Genet har stor betydning for nedbrydningen af stresshormoner, østrogener samt belønningshormonet dopamin. Ca 50 % af alle mennesker har en af to varianter, som har stor indflydelse på din personlighed og karaktertræk – og ikke mindst hvor stor din ubalance kan gå hen og blive i OA. Derfor har forskerne også givet personer med disse karakteristika navnene: The Warrior og the Worrier.. altså Amazonen, som jeg kalder den kvindelige version og Tænkeren. Kan du genkende dig selv i en af typerne – FØR du kom i OA?

Amazonen
Har du amazone-genet har du en hurtig enzym-aktivitet der nedbryder dine stress-hormoner og østrogen hurtigt. Det betyder, at du befinder dig som en fisk i vandet i stressede situationer. Faktisk befinder du dig BEDST i pressede situationer, hvor din hjerne har den optimale mængde af stresshormoner (der ellers normalt er for lav) og du er i stand til at fokusere skarpt, træffe beslutninger og handle. Er genet i ubalance, kan du have svært ved at tage dig sammen til noget og bliver flad og demotiveret, når tempoet ikke er højt nok. Ja, du bliver måske ligefrem deprimeret. Din hukommelse og evne til fokus er mindre optimalt, så du er sandsynligvis ikke den akademiske type. Måske har du en grad af ADHD. Med andre ord trives du bedst med daglige adrenalin-kick – og masser af kaffe. Når man i jobannoncer søger “robuste” eller stress-resiliente medarbejdere, kan du roligt slå til.

Tænkeren/Geniet
Hvis du har tænker-genet, var din nedbrydning af østrogen og stresshormoner i forvejen op til 4 gange langsommere FØR overgangsalderen. Men i forbindelse med OA vil genet blive endnu langsommere, Det betyder, at du hele tiden har store mængder stress-hormoner og østrogen i blodbanen.. også om natten. Er genet i balance, vil de høje hormonniveauer give dig stærkt forhøjet fokus, koncentration, hukommelse, analytisk evne, kreativitet og høje præstationer – ofte akademisk. Du har sandsynligvis en høj IQ score. Før OA var du altid glad, motiveret og havde en god selvtillid samt et sundt sexdrive. Stress er din værste fjende og kan let kamme over og blive til deciderede angstproblematikker.

Er du både Amazone og Tænker?

De fleste af os (ca. 50 %) har en kopi af begge gener, hvilket betyder, at vi har karakteristika fra begge typer – særligt i overgangsalderen hvor det vil blive skubbet ud af balance.. typisk Tænkeren, fordi vores methylering bliver langsommere. Du kan lære mere om de to typer (og andre) på medlemssiden www.midlife-unlimited.com

Østrogen – ven eller fjende?

For meget af det gode giver alvorlige bivirkninger

Hormoner – herunder østrogenerne – er kemiske postbude, der drøner rundt med komandoer mellem organerne – inklusiv hjernen. Selv meget små mængder, har stor effekt. Det betyder også, at både for meget og for lidt – især over længere perioder – kan have både ubehagelige og farlige konsekvenser – herunder cancer og blodpropper. Østrogen kan betragtes som et væksthormon – som skal dæmpes af et andet hormon, nemlig progesteron, i 2. del af cyklus for at skabe balance. Op til OA, hvor særligt progesteron falder – og vi i øvrigt typisk får alt for mange fremmed-østrogener fra det omgivende miljø og har tendens til overvægt, der sætter ekstra østrogenproduktion i gang via fedtvævet, kan der opstå store udsving – særligt i det ret snævre forhold der skal være mellem mængden af østrogener og progesteron. For høje niveauer af østrogen kan på den korte bane give styrtblødninger (alt for tyk livmoderslimhinde), ømme forstørrede bryster, vægtøgning, manglende libido, væskeophobning, stofskiftesygdomme, mm. Men nogle af de mere alvorlige bivirkninger kan være bryst-, livmoder-, æggestokke-, tarm- og lungecancer samt endometriose. Heldigvis kan fødevarer, der indeholder planteøstrogener hjælpe med at regulere hormonubalancerne.

OA-symptomernes Top-4

Muskel og ledsmerter

I Danmark forbinder ingen normalt OA med muskel- og ledsmerter – ikke engang læger og gynækologer. Men på engelsk er der en sygdom, som oversat kaldes overgangsalder-gigt. Men smerter i led og muskler op til OA kan skyldes mange ting.

Østrogendominans kan fx forårsage visse autoimmune sygdomme – fx gigt. Men lavere niveauer af østrogen kan også forårsage ledvæske-mangel og generelt en stigning i inflammations-niveauet – sandsynligvis som en konsekvens af dysreguleret blodsukker og cortisol-niveau.

Derudover kan syre-krystaller i leddene fortættes når væskeniveauet falder og derfor ikke skyller leddene rene.

Sexdrive - bye bye

Er du på “Pillen” af den ene eller anden grund? Og føler du dig overbevist om, at dit libido forsvandt cirka samtidigt med, at du startede? I verdens største undersøgelse (dansk) om kvinder på P-piller, der tæller over en mill. brugere, har det vist sig, at 37 % af kvinderne oplever at deres libido helt forsvinder. Undersøgelsen viser, at når østrogen falder (uanset om det skyldes P-piller eller OA), falder sexdrivet også.

Dette gælder dog ikke for kvinder med østrogendominans, som oplever, at deres hormoner balanceres og sexdrive vender tilbage, når de tager p-piller. Det betyder, at for høje østrogenniveauer også nedsætter libidoet.

Vægtproblemer

Der er ca 130 gener, der kan medvirke til overvægt, men må jeg præsentere dig for historien om to genetisk ens mus, som endte med at udvikle sig vidt forskelligt, fordi forskerne havde påvirket deres gener forskelligt? Den ene endte med at blive svært overvægtig og syg, mens den anden var slank og rask.

Så ja, du kan have nogle bestemte gen-variationer/mutationer, som gør dig ekstra disponeret for overvægt, men det betyder ALT, hvordan du påvirker dem med din livsstil.

Østrogendominans, stress og inflammation hænger sammen og påvirker dit stofskifte og dermed vægt på utallige måder.

Hedeture

Det er almindeligt antaget, at hedeture skyldes østrogen-mangel, men sandheden er, at kvinder med østrogendominans også lider af hedeture. Mænd og gravide med henholdsvis lave og meget høje mængder af østrogen kan også lide af dem. Det samme kan kvinder, der får hormonbehandling ifm OA.

Årsagen til hedeture kendes ikke præcist, men man ved, hvilke faktorer, der gør dem værre og hyppigere: STRESS.. hvilket vil sige, når kroppens kemi er ude af balance.

Årsagerne er inflammation, blodsukker-ubalancer, begyndende åreforkalkning, hormonubalancer (cortisol/adrenalin-, thyorid-, insulin- og kønshormoner) samt psykologisk stress.

Det Hurtige Fix – Masterclass

– en lille forsmag på medlemsskabet

Dette er et lynkursus i et af de mest effektive naturlige metoder til at håndtere nogle af de mest almindelige symptomer på.

Måske er du lige begyndt at mærke de første OA-symptomer og vil gerne vide mere og/eller være på forkant – så du ikke bare ved, hvad du evt. kan forvente, men også lære noget om din krop i OA og de muligheder du har for at påvirke den gunstigt gennem livsstilsbaserede tweaks og tilskud. Alt er videnskabeligt funderet.

Mini-kurset vil bestå af en kombination af video samt test og har mere praktisk tilgang og mindre information. Du kan tage testen og ellers implementere i dit eget tempo. Deltagelse kræver ikke medlemsskab.

Kurset koster199,- kr.

 

Vil du se giraffen?

– og vil du se, om den er din tillid værdig?

 

Så overvej at deltage i det næste 5 dages forløb, hvor du får tonsvis af både teoretisk og hands-on viden om overgangsalderen og måder at opfatte og håndtere den på.

Ud af de næsten 20.000 gener vi har, er der særligt 7 (og alle de varianter som de nu kan have), der bestemmer hvilke symptomer du har ifm. overgangsalderen. Flere af dem har både styrker og svagheder – og de skal støttes på forskellige måder. Er du klar til at finde din type?

Jeg opfordrer dig til at påbegynde rejsen til et bedre helbred i OA – skræddersyet til din personlige type NU! Er du klar? Så er jeg også! Faktisk er der ikke noget jeg brænder mere for, end at hjælpe dig med at få det bedste ud af resten af dit liv.


Det siger andre om forløbet

“Helle har en utrolig stor viden på området, som hun så gavmildt deler ud af til alle os kvinder, der er og bliver udfordret i den store livsomvæltning, det kan være at komme i overgangsalderen. Det der er så fantastik er, at hun giver håb og har nogle meget konkrete råd og vejledninger. Hun er en nørd og det er både en gave og en udfordring, så fortvivl ikke, hvis du ikke forstår det første gang, spørg igen og Helle uddyber og forklarer igen. Hendes drive og passion for, at vi alle må få en skøn ældning er smuk og inspirerende. Tak”

“Jeg er meget taknemmelig over den indsigt du har givet på disse dage, Helle Bovenius. Jeg har fået åbnet øjnene for flere ting jeg kan justere på. Det er virkelig nyttigt. Af hjertet tak. Vil helt klart anbefale dig og dine forløb til andre. Håber du får vind i sejlene og verden begynder at forstå og hjælpe kvinder i OA bedre. Jeg synes, du skal tilbyde uddannelse til praktiserende læger. At opgradere dets viden ville måske rykke rigtig meget”

“Forløbet har været dejlig konkret og rammesat. Skønt med tydelige og konkrete opgaver, råd og viden. Du har en fantastisk dyb videnskabelig og erfaringsbaseret viden, Helle. Jeg håber på at din viden må brede sig til lægevidenskaben og at vi i vores samfund begynder at helbrede mere med kosten også”

“Jeg syntes simpelthen du er så spændende, ærlig, varm, og super klog….. du underviser på en hjertelig humoristisk og ærlig måde. Du har virkelig fået skubbet til mig og vil helt klart anbefale dig til andre. Du er en sand og sej inspirationskilde”

Jeg har også tænkt på, at så elendigt som jeg havde det i sommer..  hvis jeg ikke havde ændret kost efter dine anvisninger, så tror jeg, at jeg var havnet på langvarige sygedagpenge og måske i bedste fald flexjob. I værste fald måske ME eller lignende. Nu er jeg omvendt i nyt og spændende job og selvom jeg stadig kører træt ind i mellem, har jeg ikke tågehjerne og smerter i kroppen mm. Så tusind tak for hjælpen”

Lidt om mig

Helle Bovenius (f. 1962)
Cand.Merc.Psyk
OA-Specialist & Rådgiver

 

Min personlige vej ud af OA-helvedet

– Min mors og min historie

Jeg var 8 år, da jeg mistede min mor for altid – hun var kun 35 år.

 

Jeg husker stadig, hvordan min mor fra den ene dag til den anden, gik fra at være kærlig, sjov og livsglad – til at lukke sig fuldkommen inde i sig selv. Hun tog voldsomt på, udviklede konstante migræner, svær depression og panikangst anfald, så snart hun var alene. Fra tid til anden blev hun indlagt på Fjordvang og Diannalund Psykiatrisk, hvor hun blev pumpet med antidepressiver og ellers overladt til sig selv mens hun vandrede op og ned ad gangene med panikangstanfald – hyperventilerende – så stærkt at hele kroppen gik i krampe. Når hun var hjemme, lå hun i sin “hule” (sofaen) med et tæppe over sig og havde kun energi til at stå op og lave mad. Ingen forbandt min mors symptomer med OA.

 

Min mor udviklede hævet skjoldbruskkirtel (og ja, østrogen, lever og skjoldbruskkirtel har et tæt smarbejde) og blev rådet til at få den fjernet. Jeg var kun et barn, så jeg ved ikke om man tilbage i starten af 70’erne fik stofskiftehormoner. Men jeg tror, at de fleste med stofskiftesygdomme vil give mig ret i, at det er et mareridt næsten uanset hvad.
Det mest smertefulde var, at jeg var fuldkommen magtesløs. Jeg ville gøre næsten alt for at få min mor tilbage.

Ansporet af min farmor, der havde en stor forkærlighed for alternativ medicin, begyndte jeg selv i en meget ung alder at læse om alt, hvad jeg kunne få fat I om skjoldbruskirtel-relaterede sygdomme, B-12 vitaminmangel, vægttab og alt, hvad min mor beklagede sig over. Hver gang jeg var på besøg hos min farmor fandt jeg en særlig bog frem I hendes reol. Så sad jeg der I sofaen, med ild I kakkelovnen og æblestykker på en lille tallerken, mens mine bedsteforældre læste I henholdsvis avisen og “heksebogen” med alle urterne. Selv sad jeg altid og studerede den gamle gulnede tykke ynglingsbog grundigt og forsøgte nænsomt at lægge alle organerne på plads I den rigtige orden på den 3-D model, der var i bogen: Inderst var skelettet, så kom laget af muskler og sener og tilsidst kom det svære – alle organerne.

Jeg bragte en masse viden om de ting, jeg mente at forstå, hjem til min mor I håb om at det kunne hjælpe, men hun tog mig selvfølgelig ikke alvorligt.

Da jeg var 12 blev mine forældre skilt og min farmor og farfar sendte mig afsted på kostskole, som det hed dengang. Og det var rigtig sundt for mig. Jeg flyttede således hjemmefra som 13-årig og kom aldrig tilbage. Når jeg var hjemme på besøg, lagde jeg mærke til, hvor skidt jeg havde det I lang tid efter. Den samme store smertefulde magtesløshed meldte sig igen.

Da jeg selv ramte overgangsalderen som 53-årig, havde jeg langt mere viden. Særligt havde jeg studeret relationene mellem stresshormonet cortisol, dets modpart oxytocin og de kvindelige kønshormoner. Det var da jeg skrev mit kandidatspeciale om kvinder og stress, at jeg opdagede noget spændende. I min researchgruppe bestående af kvindeligt plejepersonale, var overvægten af stressede kvinder I overgangsalderen.

Jeg kunne direkte overføre det på mig selv – og min mor, der ikke bare havde haft en traumatisk barndom, men også mistet to små børn. Midt I en meget stresset periode med specialeskrivning og en teenagedatter, der var meget syg af borrelia, blev mine overgangsalder-symptomer værre og værre. Det endte med, at jeg lå på langs I over et halvt år med de værst tænkelige konstante migræneanfald – og inflammatorisk tarmsyndrom, der gjorde mig allergisk overfor de fleste plantebaserede fødevarer. Alle de andre symptomer blegnede ved siden af disse – måske lige bortset for smerterne I muskler og led, særligt fødder, samt den store vægtøgning – 15 kg på halvanden måned.

Tilsidst blev det nok. Jeg ville have mit liv tilbage – og for alt I verden undgå at ende som min mor.

Jeg tog meget drastiske midler I brug og startede en 7 uger lang juicefaste. Det lyder slemt, men det føltes kun sådan I den første uge. Allerede efter et par uger var de fleste symptomer forsvundet – herunder migrænerne og muskelsmerterne. Efterhånden blev jeg lettere og lettere, energien blev vanvittig høj, hjernen fuldkommen klar, hurtig og skarp og jeg følte det som om jeg var på lykkepiller. En anden bivirkning var, at min stresstærskel var blevet så høj, at selv med 3 store vedvarende kriser oven I hinanden, følte jeg mig ikke udfordret på noget som helst tidspunkt. Tværtimod, så havde jeg masser af overskud til at håndtere dem. Faktisk føltes det som om, at der ikke var noget som helst, der kunne bringe mig ud af balance.

Og så var der mit libido. Det var virkelig højt – hver dag. Og selv om jeg var single og havde travlt med kandidatspecialet, så føltes det alligevel temmelig livsbekræftende.

Langt mindre end 7 uger kunne have haft de samme effekter, men jeg havde hele tiden skræmmebilledet af min mor I baghovedet, så jeg ville ingen chancer tage. Især da hun endte med at dø af tarmcancer og jeg selv havde fået inflammatorisk tarmsyndrom.

 

I år bliver jeg 60 og har det heldigvis stadig fantastisk. Men jeg studerer stadig – hver dag. OA er et stærkt u-udforsket område og jeg håber at kunne bidrage med viden og værktøjer på kontinuerlig basis – for at udfylde det store tomrum, som gør at kvinder i deres bedste alder må lide – særligt hvis de ikke ønsker hormonterapi – men ofte også på trods af dette.

Ofte stillede spørgsmål

Sådan fungerer medlemsskabet!

Kan man blive medlem selvom man ikke mere er i Overgangsalderen?

Helt sikkert! Som før nævnt, er overgangsalderen en multi-faset alderdomsproces, hvis tempo vi i høj grad har kontrol over. Denne proces varer resten af livet og vil byde på forskellige udfordringer i de forskellige faser. Et medlemsskab vil give dig et stadigt voksende arsenal af nyttig viden og redskaber fra anti-ageing videnskaben.

Får jeg noget ud af medlemsskabet, hvis mine symptomer er milde?

Ja, for søren!!! Netop VIP-medlemsskabet er for dig, der stadig har motivationen og livslysten i behold – eller har fået det ved at følge nogle af mine forløb. Her handler det om at gå efter de drømme, du stadig har tilgode at få opfyldt. Jeg kalder det Drømmeværkstedet og det er et meget praktisk og konkret forløb, der har til formål at følge dine drømme til dørs – baby step for baby step med en masse støtte fra søster-skabet og andre inspiratorer.

Derudover har du som VIP-medlem adgang til alle de forløb og info-materiale som basis-medlemmerne også har. Alle bliver jo ældre – uden undtagelse.. så ja, hvem kan ikke bruge spændende ny forskning om hvordan man holder sig sund og rask uanset alder? 

Kan jeg være blive medlem, selvom jeg tager hormoner?
Hey.. ingen diskriminering herfra! Vi har alle dét tilfælles, at vi ønsker at få det bedste ud af resten af vores liv. Vi er forskellige og ingen kan udelukke at være nødt til at tage hormoner, hvis intet andet hjælper. Jeg ser det som min opgave at give dig mest mulig information og derved klæde dig på til at vælge – og især at tage dine forholdsregler, hvis hormoner er det eneste, der virker for dig.
Kan man få lov til at være anonym i grupperne?
Du kan være næsten lige så anonym, du ønsker at være. Det kræver dog, at du ikke svarer og interagerer med de andre medlemmer, men nøjes med at læse opslag og informationer. Hvis du er medlem af vores fb-gruppe, vil dit navn med foto dog optræde på listen over medlemmer. Men jeg vil ikke lægge skjul på, at du får mange gange mere ud af medlemsskabet ved at engagere dig – ikke mindst i de andre medlemmer – og hvor vil det være synd, hvis de ikke får fornøjelsen af at lære dig at kende..
Hvor meget kræver det, at være medlem?
Hvis du vil have det bedre, kræver det som udgangspunkt forandringer. Hvorfor overvejer du ellers at blive medlem? Man kan købe sig fattig i kosttilskud, men et fåtal gør en virkelig forskel uden livsstilsændringer ændringer også. I både Basis- og VIP-medlemsskabet indgår forskellige forløb, som du kan tage. De er alle skræddersyede til at hjælpe forskellige udfordringer i OA. Det vil dog altid være op til dig om, hvornår og hvor længe du vil bruge på dem. Men jeg vil være helt ærlig overfor dig! Jo mere du engagerer dig, jo bedre resultater vil du få. Somme tider – særligt hvis du har mange og alvorlige problematikker – kan det være, at der skal radikale ændringer til for at du kan få det bedre. Men det vil altid være op til dig.
Måske starter du med at læse det hele igennem og skal finde det rette tidspunkt før du rigtigt går i gang, men jeg håber dog, at du vil finde motivationen og inspirationen på et tidspunkt – ikke mindst når du ser, hvad de andre medlemmer får og har fået ud af det.
Jeg har rygrad som en regnorm.. kan jeg få noget ud af medlemsskabet alligevel?
Nogle mennesker har en enorm diciplin og kan arbejde utrætteligt på at nå deres mål. De kan være “velsignet” med en bestemt genetisk variant, der giver dem denne egenskab (som dog kommer med en pris). Selv er jeg ikke een af dem. For mig er inspiration ALT. Føler jeg mig ikke inspireret, kan jeg ikke holde motivationen oppe i det lange løb, hvis jeg skal nå et mål. Dette medlemsskab er for begge typer. Det er mit mål at gøre medlemsskabet inspirerende nok til at man føler sig motiveret til at handle. Det er ikke sikkert, at du når i mål så hurtigt som andre, men hvis du stille og roligt tager et lille skridt ad gangen, når du også i mål på et tidspunkt – og det er dét, der tæller.
Jeg har brug for støtte og inspiration fra andre i samme situation.. kan jeg få det?
For et års tid siden så jeg en BBC udsendelse fra 2018 om en britisk journalist som var blevet fuldkommen overrumblet af de symptomer, der fulgte med OA. Hun besluttede sig for at researche på fænomenet, lave spørgeundersøgelser og sætte forsøg igang.
Det mest overraskende ved hendes forsøg var, at dét der virkede bedst på OA-symptomer var mentaltræning, hvor kvinderne arbejdede med deres viden om og  indstilling til OA, deres kroppe samt med deres selvtillid/selvværd. Den markante øgede livskvalitet, som kvinderne oplevede, overgik alle andre forsøg. Kostændringer var dog ikke blandt forsøgene.
 
Der er flere interessante ting ved undersøgelsen, men én af de særlige ting for denne pointe er det fællesskab kvinderne udviklede. Deres OA-udfordringer blev ikke bare symptomatiseret og behandlet, men der blev snakket om alt det svære. De sociale, psykologiske, jobmæssige, sexuelle, kropsbevidsthedsmæssige udfordringer kom frem I lyset og måske for første gang legitimeret. De støttede hinanden, inspirerede hinanden og havde et fællesskab af ligesindede, der forstod hvad hver især kæmpede med. Det var fantastisk at opleve kvinderne før forsøget og den transformation der var sket efter. Så ja – for at vende tilbage til spørgsmålet – så er det faktisk hele pointen med at danne en gruppe af kvinder og for kvinder, der har noget tilfælles – i stedet for kun at tilbyde enkelt-sessioner.

.

Grupper er slet ikke mig! Hvad kan du ellers tilbyde?
Lige under denne sektion finder du info om Privat-sessioner, dvs Power Hours og personlige forløb. Det er dog også muligt at booke mig til foredrag eller undervisning, hvis I er en forening eller gruppe, der har særlig interesse i dette.

Privat-sessioner!

Power Hours og personlige forløb

Ikke alle har lyst til at være med i gruppeforløb – eller har lyst til at sparre med andre om sine udfordringer. Måske vil du bare have en plan, der er fuldkommen skræddersyet til dig – og behøver ikke nødvendigvis at vide noget om, hvorfor du har det, som du har det. I så fald kan en Power Hour eller et privatforløb være noget for dig. Du kan bestille tid ved at sende mig en mail eller lægge en besked på min telefonsvarer. Så vil jeg kontakte dig hurtigst muligt. Du kan også selv booke en tid i min kalender ved at trykke på BESTIL EN SESSION-knappen. En Power Hour foregår via telefon eller ZOOM og varer ca. halvanden time. Den koster 1350,- kr. Timeprisen i forbindelse med et forløb koster 995,- kr.

Skriv til mig

helle@midlife-unlimited.com

Ring til mig

+45 61335699

Besøg min medlemsside

midlife-unlimited.com