Det Hurtige Fix – begynd din rejse hér

– Den bedste del af dit liv starter nu!

Fix dit blodsukker

De fleste med overgangsalderproblemer har én ting tilfælles, nemlig træthed og udmattelse. Og da det overordnede formål med Midlife Unlimited er at få max ud af livet – resten af livet, kommer vi ikke uden om at få fixet det problem – for det kræver energi at ændre vaner, så vi kan få endnu mere energi og få det bedre og bedre, mens kroppen bliver yngre og yngre.

JA! Du læste rigtigt! Det er formålet med dette fix – at skrue dit biologiske ur tilbage! Og ja, det kan man godt! Det er faktisk nemt – og det kan måles! Men det vigtigste er, at det også kan mærkes (mere energi, bedre humør, bedre søvn og færre cravings) – og ses (man taber sig). Denne lille masterclass har til formål at få dig igang – ASAP! – uden en masse lange forklaringer – og uden, at du skal lave væsentligt om på dit liv, eller skal til lommerne.

Når du begynder at mærke resultaterne (som regel efter 2 – 4 uger), skal du selvfølgelig ikke stoppe dér. For der er mange flere ting at lære og gøre, når man først har fået blod på tanden.

I andre forløb og masterclasses hér på sitet, får du mulighed for at dykke endnu mere ned i viden og metoder til dette. Det er tid til at gå efter “guldet”: Dine drømme – uanset om de handler om et superhelbred, en ny karriere, bedre økonomi, nye krævende interesser, en ny partner, en jordomrejse, osv. Så lad os se, at komme igang.

 

Træthed, overvægt og smerter i OA – hvorfor?

I denne masterclass får du kun et par “overskrifter”, så du forstår, HVORFOR – og så får du “light-udgaven”, dvs de lavthængende frugter, som du med en minimumsindsats kan få stort udbytte af at implementere.

Ligningen ser sådan ud:


Højt / ustabilt blodsukker =
glykering, dvs en slags “karamelisering” af proteiner og fedt i cellerne, der gør dem ineffektive eller ødelægger dem +
insulinresistens (for lidt energi til muskler og hjerne) =
inflammation =
stress =
træthed, smerter, øget vægt og cravings.


Som du kan se, er årsagen til den uheldige kædereaktion, at dit blodsukker er ustabilt. Dette problem forstærkes kraftigt i OA fordi østrogen- og progesteronniveauet også er ustabilt. Disse har nemlig indvirkning på blodsukkeret. Så lad os få fixet dét!

Minimumsindsatsen er som følger:

    • Spis og drik, hvad du plejer, men i en bestemt rækkefølge – hver gang (se rækkefølgen længere nede).
    • Hvis du går tur (eller bevæger dig på anden måde) hver dag, så læg turen senest en time efter dit største måltid – fx efter aftensmaden.
    • Hvis du spiser dit største måltid om aftenen, så læg det så tidligt som muligt – fx kl. 18, men gerne endnu tidligere.
    • Hvis du snacker om aftenen, så gør det enten lige efter aftensmaden – eller hvis du gør det senere, så sørg for at spise fx en håndfuld nødder/mandler/kerner og/eller et par skefulde nøddesmør FØRST.
    • Spis til du er 80 % mæt (efter 20 – 30 min. føler du dig 100% mæt)
    • Brug æbleeddike i /på din mad så meget du kan. Alternativt kan du drikke et glas vand med 1/2 – 1 spsk æbleeddike (med sugerør) ca. 20 min. før du skal spise. Det er bedre at drikke det til maden – eller endda efter – end slet ikke at drikke det.
    • Søde drikke skal ligge lige efter maden. Det samme med kaffe. Drik ikke kaffe alene uden fed mælk, fløde eller en skefuld nøddesmør først.
    • Nip gerne til en LILLE kop usødet (stevia undtaget) te mens du spiser – lige som japanerne, der drikker grøn te til maden. Teen har via forskellige mekanismer en gunstig indflydelse på blodsukker-niveauet. Grøn, sort og hvid te er gode. Det samme er Rooibus, Salvie, Mælkebøtte, Camille, Pebermynte, Ingefær, Gurkemeje, Fennikel, Brændenælde og Kanel.

Spis din mad i nedenstående rækkefølge

1. Kulhydrater (komplekse/fibre)

FIBRE FINDES KUN I PLANTER: Kål, Løg, Bælgfrugter, Bladgrønt, Spirer Krydderurter
Nødder, kerner, frø
Tang
Bær
Tilskud som fx psylliumskaller og pektin

2. Proteiner & Fedtstoffer

ANIMALSKE: Kød, fisk, æg, mælkeprodukter (mælk, yoghurt, smør, ost)

PLANTEBASEREDE: Bælgfrugter, svampe, avokados, oliven, nødder/kerner/frø og smør af disse, planteolier,

3. Kulhydrater (simple)

SIMPLE SUKRE: Slik, Sukker, sirup, honning.

STIVELSES-HOLDIGE: Korn, alle slags (inklusiv majs og ris), korn-baserede brød, kager og pasta, Kartofler – herunder kartoffelchips.

FRUGT: Søde frugter – både friske og tørrede.

Bær og citroner er neutrale.

Tips & Tricks

    • Har du ikke mulighed for at dele maden op, så sørg for at der er rigeligt med fibre, protein og fedtstoffer i måltidet og vent med kartofler, ris/fuldkorn til sidst.. når du har mulighed for det.
    • Spiser du brød, så spis groft surdejsbaseret fuldkorn med masser af grøntsager/salat, mayo, fisk, kød, æg, ost, nøddesmør.
    • Bed altid om en salat som forret på restaurant, hvis du kan.
    • Hav altid nødder med – og/eller en boks med gulerødder, blomkålsstykker, tynde sødkartoffelskiver, agurke- og bladselleristave og evt. en god hjemmelavet dip af fx nøddesmør. Spis en håndfuld eller to før et café-besøg, hvis du spiser/drikker søde sager og kaffe.
    • Morgenmaden er det tidspunkt vi spiser mest sukker, stivelse og frugt på – dvs brød, müsli, cornflakes, havregryn/grød, frugtsmoothies, mm. Det gør blodsukkeret ustabilt resten af dagen. For at lægge et godt fundament for hele dagen, så spis din morgenmad eller dit første måltid på denne måde:

SMOOTHIES: Blend fx spirer, spinat, grønkål, en pose salatgrønt, agurk, selleri, bær, nøddesmør, kværnede hørfrø og/eller lidt psylliumskaller (fantastisk). Kogte kikærter eller hvide bønner er geniale, da de er smagsneutrale, mætter længe og indeholder både fibre + protein + fedt. Sød med et æble, en halv frossen banan m. skral, et par friske dadler – og så evt. steviadråber.

BRØD: Se ovenover – og/eller bag nogle fiberboller baseret på Husk-pulver. Grove psylliumskaller duer desværre ikke.

GRØD: Giv grøden masser af smag med kokos-mælk, kanel, kardemomme, nellike, ingefær og revet citron- eller appelsinskal. Top med nøddesmør, bær, friskmalede hørfrø, hakkede mandler, valnødder, solsikke- og græskarkerner, hampe- og chiafrø samt revet kokos – dvs masser af fibre + protein + fedtstoffer. Begræns honning, sirup og sukker og tørrede frugter til et minimum. Supplér gerne med stevia-dråber i grøden.

YOGHURT: Usødet mælkebaseret, soyabaseret eller avokado-baseret (blendet med citronsaft og vand). Alle kan blendes med bær og toppes m. samme som på grøden samt lidt mørk hakket chokolade.

 

 

Bukkehornsfrø har superpowers

Bukkehornsfrø er et støttende og meget billigt kosttilskud, som du enten kan købe i større mængder – som pulver eller male/kværne det selv og få mest muligt for pengene. Vær dog opmærksom på, at det IKKE er smags/duftneutralt og derfor kan give smag til andre ting, du skal kværne efterfølgende. I så fald: Køb knuste/pulveriserede bukkehornsfrø.

Frøet har været brugt i Indien og mellemøsten i tusinder af år – både som krydderi i mad (det er bl.a. en væsentlig bestanddel af karryblandinger) og anvendes den dag i dag som medicin. Ud over at være inflammations-nedsættende og hormonregulerende – ikke mindst for kvinder efter OA – er det stærkt blodsukker-nedsættende. Derfor er det ikke så mærkeligt, at forsøg på kvinder har vist, at det også virker på muskel/led-smerter, hedeture og vægttab.

En lille sidegevinst er i øvrigt, at bukkehorn også virker mod skedetørhed – lige som fennikel – samt hårtab.

Smagen er kraftig og du kommer i starten muligvis til at lugte/dufte (det er en smagssag) ud gennem huden og urinen, men du vil sandsynligvis finde, at det er det hele værd.

Dosis-anbefalinger er meget forskellige, men start med en teskefuld før eller efter maden sammen med lidt vand eller te.

Hvis du er allergisk overfor kikærter og peanuts (bukkehorn er ud af ærtefamilien), så prøv med en ganske lille smule først.

Bon appetit!

Hvad skal du nu?

Du skal selvfølgelig have det endnu bedre! Vi er forskellige, hvad angår genetik og øvrige udgangspunkter – også hvad angår blodsukker-kontrol.

Men jo strammere du er i stand til at kontrollere blodsukkeret, jo langsommere ældes dine celler og jo færre sygdomme vil du få i fremtiden.

Nu da du er blevet fortrolig med ovenstående måde at spise på, så tjek forløbet BLODSUKKER 101 ud (kræver medlemsskab). Her får du al den nyeste videnskab og flere og mere dybtgående værktøjer til at styre DIT blodsukker – dit og mit reagerer nemlig ikke nødvendigvis på samme måde.

Er du klar til at tage fuld kontrol over dit helbred? Så tryk på knappen herunder!

OBS! Du vil mærke mange positive effekter af denne måde at spise på – hvis du husker at implementere dem HVER gang. Den tager dog ikke hensyn til allergier, intolerancer og fx diabetes/prediabetes, som kan forårsage, at du skal regulere på din medicin. Det er altså dit eget ansvar at tage hensyn til. 

Hvis du ligeledes har lidt af svær overvægt, metabolisk syndrom, insulinresistens, NAFLD og PCOS i årevis, skal du have tålmodighed i længere tid – OG du skal med stor sandsynlighed ikke bare ændre på, hvordan du spiser, men også hvad. I så fald: Tryk på BLODSUKKER 101 – knappen ovenover, så du kan tage næste skridt mod et fantastisk helbred og endnu mere energi.

Ses vi?