Mad & Mirakler – Dag 2

livsstilsændring på 21 dage

INDRE RO – DAG 2:
Kontrolleret vejrtrækning

( Wim Hof – metoden )

Som du lærte i går, er det muligt at kontrollere det autonome nervesystems speeder og bremse gennem bevidst fokus og derved nedbringe stressniveauet. Det er et videnskabeligt faktum, at meditation er et effektivt redskab. Men er stressen/uroen alt for langt oppe at køre, kan meditation være meget svær at gennemføre – ja nærmest umulig. Og her kommer et andet redskab ind i billedet: Bevidst vejrtrækning! Vi kan altså gennem bevidst vejrtrækning regulere vor hjerterytme og derigennem vort nervesystem. Det er fx det parasympatiske nervesystem, vi gerne vil aktivere når vi skal fordøje og sove. Men vejrtrækningen påvirker også vort immunforsvar og evnen til at hele hurtigere.

En af de lettest tilgængelige metoder kommer fra “Den skøre hollænder” Wim Hof, der besidder 26 Guinness verdensrekorder for at kunne kontrollere kroppens – ifølge videnskaben – ukontrollérbare funktioner (det autonome nervesystem). Han har igen og igen ladet sig underkaste videnskabelige forsøg og udfordret videnskabens viden om, hvad man mente, den menneskelige krop var i stand til. Gennem bevidst vejrtrækning har han vist hvordan alle kan påvirke sit immunforsvar, sin endofin-produktion, sine stress-hormoner, osv.. Jeg har selv brugt metoden i et par år – mindst en gang dagligt – og ELSKER det. Det tager kun 11 minutter.

Lav Wims vejrtrækningsøvelse mindst 1 gang i dag. Lav den evt. inden du laver en Yoga Nidra for at falde rigtigt til ro. Den er på engelsk, men nem at forstå og følge.

Lyt gerne til den, før du går rigtigt i gang, så du ved på forhånd, hvad du skal gøre.

Du kan sidde op (jeg sidder selv i skrædderstilling) eller ligge ned, som du foretrækker det.

Sørg for at du ikke bliver forstyrret, mens du udfører øvelsen. Gør det så godt du kan og bliv ikke frustreret, hvis du synes at det er svært. Øvelse gør mester. Tro mig! Det er virkelig det værd. Det er helt normalt, at det begynder at prikke og summe i kroppen efterhånden som alle celler bliver iltet maksimalt. Det er også normalt, at man kan få hede- og fryse-ture i starten. No problem, bare fortsæt.

Det er et fantastisk stress-håndteringsredskab! Gør dig selv den tjeneste at lære at bruge det!

Her får du et link til Youtube-videoen, som jeg selv bruger hver dag: https://www.youtube.com/watch?v=tybOi4hjZFQ

Eller klik på billedet med videosymbolet til højre for denne tekst eller længere nede (mobil ell. tablet.

Tip: Hvis du er EKSTRA stresset/urolig så lav en længere udgave af øvelsen – fx 10 til 15 runder i stedet for 3. På Wims retreats ved jeg, at han kører denne øvelse i 90 min af gangen. Du kan downloade hans app fra Google Play, hvor du selv bestemmer, hvor mange runder du kører. Lad det komme an på, hvordan du har det. Du kan også vælge at køre øvelsen flere gange i løbet af dagen.

Jeg glæder mig til at høre om din oplevelse i aften!

Skriv om din oplevelse i kommentarsporet herunder. For jer der har været med i min 5 dages challenge: Del gerne jeres første oplevelse og evt. om effekten har ændret sig.

Vi ses i morgen til næste lektion 🙂

Wim Hof vejrtrækning

Bonus-info

Øget blodtilførsel – også til skeden

Øget forbrænding

Bedre fordøjelse pga massage af organer

Cirkulation af spinal-væsken

0 kommentarer
Indsend en kommentar