Mad & Mirakler – Dag 3

livsstilsændring på 21 dage

INDRE RO – DAG 3:
Earthing

( barfods-praksis )

Hvornår gik du sidst rundt på bare fødder i græsset, sandet eller på den bare jord? Eller badede i havet? For de fleste mennesker sker det ikke særligt ofte. Men i virkeligheden går du uvidende rundt på et uudtømmeligt reservoir af stress- og inflammationshæmmende negative ioner fra jordens overflade – kun adskilt af gummisålerne på dine sko.

Lige så vel som vi i evolutionær forstand har overlevet som race fordi vores krops funktioner har tilpasset sig og levet af jordens naturlige afgrøder, har vi også levet i direkte kontakt med jordens overflade indtil for nyligt, hvor lædersåler (der er gennemtrængelige for ion-flowet mellem jord og beboer) blev erstattet med gummisåler. Du ved sikkert, at gummi IKKE er ledende – du kan fx holde på et elektrisk hegn uden at få stød, hvis du har gummihandsker på. Måske ved du også, at du “kører” på strøm/energi? Det er faktisk det eneste, der får dig til at “fungere”. Du kan absolut ikke bruge din mad til noget som helst (det kan alle mikroorganismerne i din krop, som nedbryder og omsætter fødebestanddelene til gengæld). Gennem et utal af kemiske processer, hvor mikroorganismer og dit cellestofskifte samarbejder gennem et elektisk/biokemisk kommunikationsnetværk, bliver din føde til ren strøm/energi – dannet i dine cellers mange mitochondrier. Derudover er det jo ingen naturvidenskabelig hemmelighed at din krop langt fra er en substantiel fast masse, som vi ellers har en opfattelse af, når vi kigger os selv i spejlet. Nej, vi består hovedsageligt af tomhed – idet den relative afstand mellem atomerne, der udgør vores krop er enorm. Det er elektronernes vibreren, der giver indtrykket af fast masse (kroppen).

Ok.. så har vi fået etableret det faktum at jorden såvel som vi selv består af ren energi.. Hvad kan vi bruge den viden til?

Som Journal of Environmental and Public Health skriver (oversat): “Det er et etableret – dog ikke særlig kendt – faktum, at jordens overflade besidder et grænseløst, kontinuerligt og forny-bart lager af frie og mobile elektroner. Jordens negative elektronladning kan skabe et stabilt indre bio-elektriskt miljø til genoprettelse af normale kropsfunktioner, som kan være vigtig i forbindelse med regulering af de biologiske cyklusser, døgnrytmen og balancering af cortisol-niveauerne”.

Det er også et faktum, at kroppen kontinuerligt bytter elektroner med sine omgivelser fordi huden fungerer som en leder, men da vores moderne livsstil gør, at vi bor langt over jorden – ofte i etagebygninger – går i sko med gummisåler, osv, er vi sjældent i direkte kontakt med jordoverfladen. Det antages, at “Earthing” (elektron-udveksling) har samme effekt, som når vi spiser masser af antioxidanter, hvor disse uskadeliggør de oxidanter, der naturligt opstår som affaldsprodukt fra vort stofskifte. Det sker også gennem elektron-udveksling.

Men et af videnskabens store “synder” er måden, hvorpå videnskab bedrives i hvert sit isolerede område. Stor viden går tabt, fordi der ikke tvær-forskes. Heldigvis kommer der flere og flere kvinder i forskningen – og dét ser ud til at være deres særlige styrke. Det giver god mening, når man tænker på måden, hvorpå mænds og kvinders hjerner fungerer.  Det betyder også, at selvom man har stor viden om jordens elektromagnetiske felt og elektricitet – også dén i kroppen, så har man ikke tværforsket i sammenhængen mellem energi og medicin. Hold k*ft, hvor bliver det spændende, når en smart kvindelig forsker, der ikke er bange for at få ørerne i maskinen i det ellers konservative, mandsdominerede og meget rå forsknings-miljø, får dyppet hjernecellerne i dén elektroniske medicin. Indtil da, er den videnskab der findes på området desværre sparsom.

Men der ER lavet mindre double-blind studier, der viser sammenhængen mellem earthing og normalisering af cortisol-niveauerne, dvs at cortisol-niveauerne regulerer sig efter døgnrytmen, hvor de stiger om morgenen og falder om aftenen. Der er også studier, der viser sammenhængen mellem Earthing og nedsat inflammation samt smerte. Det kan altså direkte måles, at bl.a. koncentrationen af hvide blodlegemer, lymphocytter og cytokiner (inflammatoriske markører) ændrer sig markant ifm Earthing.

Jeg husker, at træneren for det danske Tour de France hold for år tilbage lod holdet sove direkte på jorden (pakket ind i elektrisk ledende tæpper/poser mellem etaperne. De viste sig at få færre smerter og hele hurtigere end deres konkurrenter. Jeg husker ikke om de fik målt cortisol-niveauerne og deres inflammatoriske markører, så der KAN selvfølgelig være tale om placebo effekten. Min egen oplevelse med Earthing var dog også ret markant. Da mine OA-symptomer spidsede til oplevede jeg ekstrem stress (jeg gik ned med stress 2 gange under mit akademiske studie), ledsmerter, dårligt immunforsvar, humørsvingninger og andre stress-relaterede symptomer. Jeg havde absolut ingen idé om, at det havde noget med OA at gøre, men jeg begyndte at praktisere Earthing i Frederiksberg Have hver dag. Efter et par uger var forskellen markant. Jeg var gået fra at være i konstant alarmberedskab til at føle en konstant indre ro. Om det var den gradvise tilvænning til at gå på sten i alle størrelser (rigtig god zoneterapi) eller det var Earthing-effekten – eller en kombi, skal være usagt. Men faktum er, at mange oplever samme fordele.

I dag vil jeg derfor foreslå, at du smider skoene og går rundt i mindst en halv time på bare fødder direkte på jorden – meget gerne i vandkanten på stranden. Lav evt. en kombi, hvor du laver en Yoga Nidra mens du ligger direkte på jorden.

Jeg har lige opdaget, at der er udkommet en dokumentarfilm om Earthing – jeg har dog ikke selv nået at se den endnu, men du får alligevel linket hér: The Earthing Movie

Lad mig høre, hvordan du oplevede din Earthing-session hér i kommentarsporet.

Rigtig god fornøjelse!

Vi ses i morgen til næste lektion 🙂

Men hvad gør man om vinteren?

Man går selvfølgelig også barfodet – i sneen, på stranden/i vandkanten, på den våde jord og græs. Det er ikke mindre effektivt – tværtimod.

Det er én af Wim Hofs effektive metoder mod stress, angst og dårligt immunforsvar.. jo koldere, jo bedre!

I visse tyske og hollandske skoler og børnehaver er det (med forældrenes samtygge selvfølgelig) daglig praksis at sende børnene ud i sneen/kulden hver dag med bare fødder. Det rapporteres, at børnene aldrig bliver syge mere og at de sover langt bedre.

Alternativ til barfods-praksis

HUMMING! (at nynne med lukket mund i et ikke for højt toneleje, så det fremkalder en vibration i næse/svælg-området).

0 kommentarer
Indsend en kommentar